Απαντήσεις από Εκπαιδευτή Σκύλων
Απάντηση κας Πηνελόπης PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Δευτέρα, 21 Μάιος 2018 13:06

Ερώτηση:

Αγαπητοί φίλοι,Έχω υιοθετήσει ένα ημίαομο λαμπραντόρ απο την ηλικία των 3 μηνών. Κάθε πρωί ξυπνάει την ίδια ώρα και κλαίει για να βγει έξω να κάνει την ανάγκη του, τώρα είανι 5μηνών.Εδώ και μια βδομάδα, σταμάτησε να κλαίει και τα κάνει μέσα στο σπίτι,την έπιασα να τρώει τα κόπρανα δυο φορές και άλλες δύο απλά βρήκα κάποια υπολείμματα. Στο διάστημα 1 βδομάδας της συνήθειας αυτής,έχει κάνει πρώτη φορά εμετό(να σας πω οτι τρόμαξα παααρα πολυ)και πετάγομαι συνεχώς στον υπνό μου για να την προλάβω μήπως και τα έχει κάνει πάλι μέσα και τα φάει.Πως μπορώ να το εμποδίσω αυτό και να μείνω ήσυχη?


Απάντηση:

 
Απάντηση κου Μωυσή PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 14:13

Ερώτηση:

Καλησπέρα σας, πήρα ένα καθαρό jack russell 2 χρονών με το που τον πήγα σπίτι άρχισε να μαρκάρει τα δωμάτια (ειναι αρσενικό) είναι νορμάλ αυτό ή πρέπει να κάνω κάτι;  Ευχαριστώ.


Απάντηση:

 
Απάντηση κου Αλέξανδρου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Δευτέρα, 07 Μάιος 2018 11:36

Ερώτηση:

Καλησπέρα σας, πήρα ένα καθαρό jack russell 2 χρονών με το που τον πήγα σπίτι άρχισε να μαρκάρει τα δωμάτια (ειναι αρσενικό) είναι νορμάλ αυτό ή πρέπει να κάνω κάτι;  Ευχαριστώ.


Απάντηση:

 
Απάντηση κου Νίκου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2018 11:18

Ερώτηση:

Καλησπέρα, έχω ένα yorkshire 3 ετών και εδώ και λίγο καιρό έχει ξαναξεκινήσει όταν φεύγουμε να κλαίει και να γαυγίζει!!! Ενώ την ώρα που φεύγουμε δεν κάνει τίποτα μετά από 3 λεπτά ξεκινάει. Είναι περίεργο γιατί κλαίει και ώρες που είχε συνηθίσει απο μικρό να είναι μόνος.Ελπίζω να μου δώσετε κάποια λύση γιατί ζω σε πολυκατοικίδ και θα εχω πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ!


Απάντηση:

Γεια σας, μήπως έχετε σκεφτεί ότι τι μικρό σας yorkshire μπορεί να βαριέται και γι'αυτό να γαβγίζει; Δοκιμάσατε να του αφήσετε στο σπίτι παιχνίδια αυτο-απασχόλησης τύπου kong, κόκαλα, παζλ για να έχει μια όμορφη ενασχόληση ενώ εσείς λείπετε; Μια καλή ιδέα επίσης, είναι να βγαίνει μια μεγάλη εκτονωτική βόλτα πριν φύγετε για τις δουλείες σας έτσι ώστε να μπορεί να μένει χαλαρό και ήρεμο, μην ξεχνάτε τα yorki έχουν πολλή ενέργεια και είναι απαραίτητο να την εκτονώνουν. Αν όλα αυτά τα δοκιμάσατε και εξακολουθεί το σκυλάκι σας να έχει αυτή την συμπεριφορά, τότε σημαίνει πως βιώνει ένα άγχος αποχωρισμού και θα πρέπει να γίνουν ασκήσεις ώστε να μπορέσει και πάλι να νιώσει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση τις ώρες που είναι μόνο.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 15 Μάιος 2018 15:49
 
Απάντηση κας Μαρίας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2018 09:42

Ερώτηση:

Καλησπέρα πριν λίγες μέρες πήραμε ενα κουτάβι 8μηνών θα πρεπει να φύγω το πάσχα για 6 μέρες και δυστυχώς δεν εχω αμαξι έχω ατομο να το αφήσω υπάρχει περίπτωση να πάθει μελαγχολία???γενικα είναι πολύ κοινωνικη!!!

Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, η αλήθεια είναι ότι λόγω της πρόσφατης ένταξης του κουταβιού στην οικογένεια δεν έχει προλάβει να αναπτύξει δεσμούς που μπορούν να ενεργοποιήσουν το λεγόμενο άγχος του αποχωρισμού, ή μελαγχολία οποιασδήποτε φύσης. Επιπλέον, θα λείπετε ένα σύντομο χρονικό διάστημα οπότε είναι απίθανο να υπάρξει τέτοιο πρόβλημα. Από την άλλη, θα πρέπει φυσικά το άτομο που θα αναλάβει την φροντίδα του μικρού σας φίλου να είναι συνεπές στις βόλτες, στην ενασχόληση μαζί του αλλά και στη σίτισή του ενώ παράλληλα θα πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνιση για τυχόν σημάδια στρες ώστε όταν επιστρέψετε να μπορέσετε με τη σωστή εκπαίδευση να περιορίσετε την εδραίωση τέτοιων τυχόν εκδηλώσεων συμπεριφοράς. Τέτοιες συμπεριδορές είναι επί παραδείγματι:

  • Γαβγίζει συνεχώς
  • Κατουράει ή κάνει κακά του αφού έχετε φύγει
  • Μασάει ή γρατζουνάει κουφώματα ή πόρτες που οδηγούν έξω από το σπίτι
  • Κάνει καταστροφές στο σπίτι
  • Οι κόρες των ματιών του είναι διεσταλμένες
  • Ανασαίνει βαριά ή του τρέχουν τα σάλια

Φροντίστε μετά τις ημέρες του Πάσχα που θα επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας να ξεκινήσετε τη βασική εκπαίδευση του σκύλου σας (εντολές όπως έλα, μη, κάτσε, μείνε) ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις για μια αρμονική συμβίωση μεταξύ σας. Σας εύχομαι τα καλύτερα και σε εσάς και στο νεοφερμένο μέλος της οικογένειάς σας! Καλό Πάσχα!

 


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2018 09:54
 
Απάντηση κας Νίκης PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018 16:44

Ερώτηση:

Καλησπέρα σας . Έχω ένα θηλυκό Jack Rassel 2,5 ετών.Το έχουμε στο σπίτι από 2 μηνών. Το πρόβλημα είναι ότι από μικρό δεν ήθελε να πηγαίνει βόλτα γιατί φοβάται τους θορύβους από αυτοκίνητα και μηχανές και τους άλλους σκύλους. Όταν βλέπει το λουρί κρύβεται κάτω από τραπέζια και κρεβάτια και αν καταφέρουμε και της βάλουμε το λουρί κάθεται κάτω και δεν περπατάει με τίποτα. Αν τη ζορίσουμε αγριεύει και δαγκώνει. Αναγκαζόμαστε να την παίρνουμε αγκαλιά για να τη βγάλουμε έξω αλλά και τότε τρέμει ολόκληρη.Στη βόλτα πάλι τραβάει να γυρίσει πίσω. Μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό το πρόβλημα? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, από αυτά που μου εξιστορείτε αντιλαμβάνομαι πως έχετε να κάνετε με ένα φοβικό σκύλο. Θα πρέπει να σας τονίσω πως απαιτείται υπομονή και επιμονή για να χτίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης με ένα οποιονδήποτε σκύλο, πόσο μάλλον με ένα φοβικό σκύλο. Αρχικά, καλό θα ήταν να μην κάνετε βιαστικές κινήσεις. Αποφύγετε να εκθέτετε το σκύλο άμεσα στην πηγή του φόβου του (για παράδειγμα τα αυτοκίνητα και τις μηχανές) αλλά ξεκινήστε να τον φέρνετε αντιμέτωπο μαζί τους σταδιακά και με μέτρο, ειδάλλως θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Ένας σκύλος αναπτύσσει φοβίες όταν δεν έχει κοινωνικοποιηθεί σωστά, αν έχει υπάρξει οποιαδήποτε τραυματική εμπειρία στο παρελθόν του. Ξεκινήστε να βγάζετε το σκυλάκι σας βόλτες 2-3 φορές την ημέρα και προσπαθήστε αρχικά να τον περνάτε δίπλα από άλλα σκυλιά ή ανθρωπους. Προσοχή όμως! Μην το παρακάνετε και να είστε πάντα σε επιφυλακή για τυχόν επιθετικές συμπεριφορές από τα άλλα σκυλιά για να μην φοβηθεί ο σκύλος σας περισσότερο. Αποφύγετε αρχικά να τον πηγαίνετε κοντά σε πηγές θορύβων, για παράδειγμα επιλέξτε κάποιο πάρκο ή ήσυχο δρόμο για τη βόλτα του. Ποτέ δεν τραβολογάμε το σκύλο μας αν δε θέλει.  Προσπαθούμε να τον δελεάσουμε στη βόλτα βγάζοντάς τον και μόλις τον βλέπουμε θετικό τον επιβραβεύουμε με μια λιχουδιά. Σιγά σιγά έαν δούμε πως υπάρχει πρόοδος στη βόλτα συνεχίζουμε και τον βγάζουμε βόλτα και σε ένα πιο πολυσύχναστο μέρος. Εκεί, έχοντας το σκύλο κοντά στην πηγή του φόβου και ενώ έιναι ακόμα χαλαρός, χαϊδέψτε τον και δώστε του λιχουδιά για να τον επαινέσετε. Ωστόσο, μόλις αλλάξει τότε οπισθοχωρούμε και προσπαθούμε αργότερα.   Σιγά σιγά θα δείτε πως ο σκύλος γίνεται ολοένα και πιο χαλαρός κοντά σε αυτοκίνητα κτλ, αφού του συμβαίνουν ευχάριστα πράγματα κοντά τους, δηλαδή παίρνει λιχουδιές και χάδια από εσάς! Πρέπει βέβαια να σας τονίσω πάλι πως χρειάζεται υπομονή, διότι η βελτίωση μπορεί να αργήσει να έρθει και ως εκ τούτου εάν πιέσετε το σκύλο θα ξεκινήσετε ξανά από το μηδέν. Τέλος, δώστε προσοχή στο εξής. Όταν ο σκύλος δείχνει σημάδια φοβίας/άγχος ποτέ μην τον χαϊδεύετε γιατί η κίνησή σας αυτή μεταφράζεται στο σκύλο ως "Μπράβο που κλαις/αγχώνεσαι". Αφήστε τον να ηρεμήσει κι έπειτε τραβήξτε του την προσοχή. Επίσης, μην τον επιπλήξετε, γιατί πάλι δε θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τέλος, η εκπαίδευση βασικής υπακοής βοηθά στο να σας εμπιστευτεί ο σκύλος και να σας υπακούει, οπότε προσπαθήστε να τον μάθετε τις βασικές εντολές ή συμβουλευτείτε κάποιον εκπαιδευτή. Η όλη διαδικασία μπορεί να κρατήσει από λίγες μέρες ή και πολύ περισσότερο. Μην τα παρατήσετε, επιμείνετε και θα τα καταφέρετε.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2018 11:00
 
Απάντηση κας Εμμανουέλας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2018 10:21

Ερώτηση:

 

καλησπερα σας! εχω ενα κουταβι αγορι 2 μηνων κοκερ σπανιελ δεν το εχω πολυ καιρο περιπου 2 3εις εβδομαδες παιζουμε αρκετα συχνα αλλα παρατηρω οτι αντι να παιξει με τα παιχνιδια του με δαγκωνει και μαλιστα δεν με αφηνει κιολας ( ξερετε οτι ποναει) του φωναζω και τον διωχνω με το χερι μου αλλα αυτος επιτεθείτε ακομα περισσοτερο..στην συνεχεια ή τον βαζω στο σπιτακι του να κατσει ή σταματαει απο μονος του μετα απο πολλη ωρα ομως. δεν δαγκωνει μονο εμενα αλλα και ολη μου την οικογενεια.. τι προτείνεται να κανω?

 

Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, το σκυλάκι σας είναι πολύ μικρό, όπου όπως καταλαβαίνετε είναι σαν να έχουμε να κάνουμε με ένα μωρό έτσι που τώρα ανακαλύπτει τον κόσμο. Ωστόσο, τώρα είναι η πλέον κατάλληλη ηλικία που είναι εύκολο να της μάθετε βασικές εντολές εκπαίδευσης και να θέσετε τα όριά σας ώστε να έχετε μια αρμονική συμβίωση. Όσο πιο νεαρό το σκυλί τόσο πιο εύκολα μαθαίνει. Όσον αφορά τα δαγκώματα, επουδενί λόγο δε θα πρέπει να αφήνετε το σκύλο σας να σας δαγκώνει διότι μπορεί να εξελιχθεί σε άκρως ανεπιθύμητη συμπεριφορά στο μέλλον. Φυσικά το δάγκωμα αυτό καθεαυτό δεν σημαίνει πως έχουμε να κάνουμε με επιθετικό σκύλο ή οτιδήποτε τέτοιο. Ο σκύλος όπως ένα παιδί εξερευνά δαγκώνοντας τον κόσμο στα πρώτα στάδια της ηλικίας του. Παρ΄όλα αυτά, όποτε πάει να σας δαγκώσει δε θα πρέπει να το επιτρέπεται και θα είναι φρόνιμο να του λέτε με έντονη φωνή "ΜΗ" και στη συνέχεια να απομακρύνεστε από το χώρο ώστε να μην του δίνετε καθόλου σημασία. Άλλη μια ήπια εναλλακτική είναι όποτε καταφεύγει στο δάγκωμα, να του δίνετε ένα δικό του παιχνίδι ώστε να ασχοληθεί δαγκώνοντας αυτό. Τέλος, αν επιμείνει μπορείτε να τον περιορίσετε σε άλλο χώρο έως ότου του φύγει η ένταση.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2018 09:41
 
Απάντηση κας Ρένας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Τετάρτη, 28 Φεβρουάριος 2018 14:50

Ερώτηση:

Έχω ένα σκυλάκι 2,5 ετών μίνι Πεκινουα και ξαφνικά πριν 2 μέρες άρχισε να τα κάνει στο σπιτι σε μέρη που είχε σταματήσει από μικρή. Συγκεκριμένα κατούρησε στο χαλί και το βράδυ βρήκαμε κόπρανα στο κρεβάτι μας. Επίσης παλαιότερα είχαμε θέμα καθώς έτρωγε τα κόπρανα της. Σίγουρα τα είχε φάει και τωρα. Να τονίσω ότι δεν την έχουμε μαλώσει ποτέ κ μόνο την επιβραβεύουμε όταν κάνει κάτι που θελουμε. Έχει μάθει να τα κάνει σε πάνα μέσα στο σπιτι και κοιμάται μαζί μας στο κρεβάτι. Τους τελευταίους μήνες δεν μένει καθόλου μόνη της καθώς είμαι έγκυος κ είμαι συνέχεια μέσα στο σπιτι κ ασχολούμαι μαζί της. Μπορείτε να με βοηθήσετε στο τι να κάνω καθώς έχω στενοχωρηθεί πολύ. Ευχαριστω


Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, η αλλαγή στη συμπεριφορά του σκύλου μπορεί να οφείλεται σε οποιαδήποτε αλλαγή στη ρουτίνα του σκύλου πραγματοποιείται όσο μικρή και αν είναι. Όσον αφορά ότι δεν τη μαλώνετε, θα πρέπει να τονίσω εδώ πως θα πρέπει να επιπλήττετε το σκύλο σας όταν κάνει μια ανεπιθύμητη πράξη, λέγοντάς του με έντονη φωνή "ΜΗ" και να τον κατευθύνετε κατευθείαν στην πάνα του, αλλά ΜΟΝΟ όταν την πιάνετε επ΄αυτοφώρω, διότι αν περάσουν έστω και λίγα λεπτά ο σκύλος μετέπειτα δεν μπορεί να συνδυάσει το γιατί μαλώνεται με αυτό που έπραξε. Επιπλεόν, μπορείτε να προμηθευτείτε διάφορα σπρέϋ του εμπορίου και να ψεκάσετε τα μέρη στα οποία λερώνει και δε θέλετε τα οποία με τη μυρωδιά τους αποτρέπουν το σκύλο να κάνουν την ανάγκη τους εκεί. Φυσικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι βόλτες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εκτόνωση του σκύλου μας γι΄αυτό ενδεικτικά θα πρέπει να βγάζουμε το σκύλο 2-3 φορές την ημέρα για τουλάχιστον 20 λεπτά βόλτα ώστε να εκτονώνεται εκεί και να κάνει την ανάγκη του έξω. Επίσης, η τήρηση ενός συγκεκριμένου προγράμματος στη διατροφή του σκύλου μας βοηθάει και αυτή στο να δημιουργήσουμε έναν κύκλο αλληλουχίας στο πότε θα ταΐζουμε το σκύλο μας και πότε να αναμένουμε ότι θα χρειάζεται να βγει για να κάνει την ανάγκη του.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2018 09:42
 
Απάντηση κου Κωνσταντίνου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Τετάρτη, 21 Φεβρουάριος 2018 13:16

Ερώτηση:
Εχω πίντσερ δυο μηνων και τρωει την πανα του συνεχεια τι θα κανω για να το αποτρεψω δωστε μου μια λυση!


Απάντηση:

Αγαπητέ φίλε, θα πρέπει να επιπλήττετε το σκύλο σας κάθε φορά που τον βλέπετε να τρώει την πάνα του λέγοντάς του με έντονη φωνή "ΜΗ"και απομακρύνοντάς τον από το σημείο. Στη συνέχεια προσπαθήστε να του αποσπάσετε την προσοχή με κάτι άλλο, δίνοντάς του κάποιο παιχνίδι για να ασχοληθεί με αυτό και να δαγκώνει. Δυστυχώς δεν ενδείκνυται να την ψεκάσετε με κάποιο σπρέϋ καθώς η δυσάρεστη μυρωδιά θα αποτρέψει το σκύλο σας από το να την επισκέπτεται για την τουαλέτα του. Καλή τύχη!

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2018 14:43
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL