Απαντήσεις από Εκπαιδευτή Σκύλων
Απάντηση κας Αναστασίας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer-Specialist   
Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018 10:39

Ερώτηση:

Καλησπέρα σας. Έχω ένα ημίαιμο επανιέλ με κοκόνι 4 μηνών θηλυκό. Το μικράκι μου έχει φοβερό άγχος αποχωρισμού. Προσπαθώ καθημερινά σχεδόν να βγαίνω 2-3 λεπτά έξω να το συνηθίσει αλλά δεν λειτουργεί αυτό...Έχει εξάρτηση από μένα καθαρά. Αλλά το άγχος του ακόμα και να λείψω για 10' είναι πολύ μεγάλο. Ειδικά αν μείνει εντελώς μόνο του. Κλαίει κάθε φορά που φεύγω και δεν έχει όρεξη για τίποτα. Όταν είναι σπίτι ο σύζυγος ,ναι μεν κλαίει , αλλά δεν κάνει ακραία πράγματα. Σήμερα το πρωί όμως η υπόλοιπη οικογένεια έλειπε, εγώ έπρεπε να πάω μέχρι τον φούρνο αλλά επειδή είχε πολλή ζέστη την άφησα σπίτι. Έκανα ακριβώς 15'-20'. Αποτέλεσμα? Φεύγοντας την άκουσα να κλαίει πολύ κι όταν γύρισα, είχε κάνει εμετό στον καναπέ, είχε κατουρήσει στον καναπέ κι είχε αφοδεύσει και στην πάνα της. Όλα αυτά σε 15'-20', παρ' όλο που την είχα πάει βόλτα κι είχε κάνει και τις ανάγκες της. Τι να κάνω??? Δεν γίνεται αυτό. Όπως καταλαβαίνετε, δουλεύουμε κιόλας και θα πρέπει να μπορεί κάποια φορά να μείνει και μόνη της κάποιο λογικό διάστημα, όχι πολύ αλλά 2-3 ώρες δεν είναι κάτι να μείνει μόνη της. Τι με συμβουλεύετε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση:

 
Απάντηση κου Λάμπρου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer-Specialist   
Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018 10:27

Ερώτηση:

Γεια σας... Έχω ένα ημίαιμο σκυλάκι 4 μηνών και έχω θέμα με την ανάγκη του ... Ενώ έχει μάθει κανονικά να κάνει την ανάγκη του στην πάνα που του έχω συγκεκριμένα στο δωμάτιό μου, όταν λείπω για λόγους εργασίας , γυρίζοντας κατουράει ή κάνει τα κακά του πάνω στο κρεβάτι ..Επίσης έχω παρατηρήσει ότι το κάνει πολλές φορές όταν τον αφήνω μόνο του αλλά και πολλές φορές χωρίς να μπορώ να καταλάβω τον λόγο...Ενώ βρίσκομαι στο σπίτι ανέβηκε σε έναν καναπέ και κατούρησε...Παρ' όλα αυτά 7 στις 10 φορές κάνει την ανάγκη του στην πάνα του...Πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω ?


Απάντηση:

 
Απάντηση κας Αγγελικής PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer-Specialist   
Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2018 10:07

Ερώτηση:

Έχω ένα αρσενικό στειρωμένο westie. Κάποιες φορές μόλις πάει να το πάρει αγκαλιά ο σύζυγός μου του επιτίθεται. Τι να κάνω???


Απάντηση:

 
Απάντηση κας Αναστασίας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog trainer-Specialist   
Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2018 11:16

Ερώτηση:

Καλησπέρα σας. Έχω ένα ημίαιμο επανιέλ με κοκόνι 4 μηνών θηλυκό. Το μικράκι από την πρώτη κιόλας μέρα χωρίς να της δείξει κανείς πηγαίνει για πιπί στην πάνα και για το άλλο ζητάει να βγει στην αυλή. Κάθεται μπροστά από την πόρτα και με κοιτάζει για να τη βγάλω έξω...Δεν είχα κανένα θέμα. Είναι έτσι κάθε μέρα!!! 2 φορές όμως τα έχει κάνει όπου βρει. Κάτι παίζει σίγουρα γιατί δεν μπορώ να το στηρίξω στο νεαρό της ηλικίας της. Ξέρει ποια είναι η τουαλέτα της. Ακόμα κι όταν κοιμόμαστε και θέλει τουαλέτα περιμένει να ξυπνήσουμε και να την βγάλω έξω. 2 φορές όμως ενώ το πιπί της το έκανε στην πάνα, το άλλο το έκανε όπου βρήκε σε στιγμή που δεν ήμουν μπροστά κι έτσι δεν μπόρεσα να τη μαλώσω. Γιατί το έκανε αυτό ενώ ξέρει ποια είναι η τουαλέτα της?? Ισχύει ότι μπορεί να το έκανε για να μου δείξει πως κάτι την πείραξε??? Η μικρή μου έχει μεγάλη αδυναμία κι όποτε βγαίνω έξω κλαίει κι είναι πολύ ανήσυχη μόνο με μένα. Πήγα λοιπόν σήμερα για ψώνια στο μάρκετ 1 ώρα και μου είπε η οικογένεια πως δε σταμάτησε λεπτό να κλαίει. Μετά που της έβαλα να φάει τη στάνταρ ώρα που της βάζω κάθε μέρα αμέσως πριν προλάβω να τη βγάλω έξω κι ενώ δεν ήμουν μπροστά , τα έκανε μέσα στη μέση του σαλονιού ενώ το πιπί της είχε μόλις πάει στην πάνα...Γιατί το έκανε? Πώς μπορώ να το αποτρέψω από το να ξαναγίνει???Ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων.


Απάντηση:


 
Απάντηση κου Γιάννη PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Σάββατο, 25 Αύγουστος 2018 09:42

Ερώτηση:

Γεια σας, έχω ένα ημίαιμο λαμπραντορ 5 ετών και τωρα τελευταία έχω πρόβλημα με το φαγητό της. ενω μέχρι τώρα είχαμε ένα πρόγραμμα φαγητου 2 φορές την ημέρα συγκεκρυμένες ώρες. τωρα κανει σαν λυσσασμενη για να φαει. με ξυπνασει μεσα στην νυχτα οτι ώρα να ναι 3 - 4 το πρωί ενώ πάντα έτρωγε 6 6 και κάτι που σηκωνόμουν κι εγώ. Τι μπορρί να φταίει?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Απάντηση:

Αγαπητέ φίλε, η αλλαγή στη συμπεριφορά του σκύλου μπορεί να οφείλεται σε οποιαδήποτε αλλαγή στη ρουτίνα του σκύλου πραγματοποιείται όσο μικρή και αν είναι. Μπορεί το οποιοδήποτε ερέθισμα να ευθύνεται λοιπόν γι αυτή την αλλαγή.  Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να μην ενδίδετε και να μείνετε πιστός στην τήρηση ενός συγκεκριμένου προγράμματος στη διατροφή του σκύλου που βοηθάει στο να δημιουργήσουμε έναν κύκλο αλληλουχίας στο πρόγραμμά του. Φροντίστε να την ταϊζετε 2--3 φορές την ημέρα σύμφωνα με τις ενδεδειγμένες ανάγκες της ράτσας και των κιλών της, να την κάνετε 2-3 φορές βόλτα ώστε να εκτονώνεται εκεί και από εκεί και πέρα με υπομονή και επιμονή θα επανέλθει στη ρουτίνα της.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 Αύγουστος 2018 13:34
 
Απάντηση κας Τόνιας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer-Specialist   
Δευτέρα, 20 Αύγουστος 2018 11:23

Ερώτηση:

Γεια σας. Έχω ένα Yorkshire terrier 5 μηνών και δυστυχώς έχουμε θέμα με την τουαλέτα... Ενώ κάποιες φορές πηγαίνει από μόνο του στη πάνα που είναι μέσα σε crate  τις περισσότερες πηγαίνει σε διάφορους χώρους του σπιτιού και κάνει την ανάγκη του.. Πολλές φορές ακόμα και εκεί που καθόμαστε, έρχεται ακριβώς δίπλα μας και κάνει την ανάγκη του .. Έχει τύχει και κάποιες φορές να τα κάνει πάνω στο κρεβάτι την ώρα που κοιμόμαστε μαζί. Τι μπορώ να κάνω;

 

Απάντηση:

Αγαπητή κυρία, είναι πολύ σύνηθες για τα κουτάβια να ουρούν μέσα στο σπίτι, καθώς είναι ακόμη πολύ νεαρά και δεν έχουν μάθει τη ρουτίνα και τα όριά τους.  Αυτό που έχετε ναακολουθήσετε πιστά ορισμένα βήματα έτσι ώστε να καταφέρετε να μάθετε στο σκύλο σας ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ανεπιθύμητη από εσάς. Αρχικά, όσον αφορά τις βόλτες έχετε κατά νου ότι δεν αρκεί να βγάζουμε το σκύλο πολλές βόλτες. Θα πρέπει οι βόλτες αυτές να γίνονται συγκεκριμένες ώρες, έτσι ώστε να μάθει ο σκύλος να συγκρατείται μέχρι να έρθει η ώρα για να βγει. Δεύτερον οι ποσότητες νερού και φαγητού θα πρέπει να είναι επίσης συγκεκριμένες κάθε ημέρα έτσι ώστε να μην αποκκλίνει και λόγω περισσότερης τροφής να χρειαστεί νωρίτερα τουαλέτα κτλ. Τέλος, όποτε τον βγάζετε για βόλτα χρησιμοποιήστε μια φράση που θα τη λέτε κάθε φορά όταν θα τον βγάζετε για να κάνει την ανάγκη του, για παράδειγμα "Κάνε τσίσα" κτλ ώστε να συνδέσει τη φράση με τη στιγμή εκείνη. Μόλις ουρήσει δώστε του μια λιχουδιά εκείνη την ώρα χωρίς να περιμένετε να πάτε σπίτι, διότι έτσι θα καταλάβει ότι αυτό είναι που θέλετε από αυτόν. Επιπλέον, όποτε ουρεί μέσα στο σπίτι και τον πιάνετε επ΄αυτοφώρω -και μόνο τότε- θα πρέπει να τον επιπλήττετε λέγοντάς του με έντονη φωνή "ΜΗ" και να τον απομακρύνεται από το σημείο. Επιπλέον, κυκλοφορούν στην αγορά πολλά σπρέϋ με τα οποία μπορείτε να ψεκάσετε τα κάγκελα και τα σημεία γενικά που ουρεί, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα πλησιάσει εκεί η απωθητική μυρωδιά του σπρέϋ να αποτρέψει το σκύλο από το να ουρήσει εκεί.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 Αύγουστος 2018 13:07
 
Απάντηση κας Εύης PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Τρίτη, 24 Ιούλιος 2018 12:06

Ερώτηση:

Γειά σας. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Έχω ένα θηλυκό πιτμπουλ 10 μηνών και ένα κοκονακι 2 ετών θηλυκό. Το πιτ γενικά εκτός από εμένα και την κόρη μου δεν εμπιστεύεται κανέναν. Ούτε το γιό μου που λείπει για σπουδές και έρχεται πιο λίγο. Αυτό που με φοβισε όμως είναι ότι έχει τσακωθεί με το κοκονι 3 φορές σοβαρά και το πιάνει από το λαιμό και δεν το αφήνει με αποτέλεσμα την τελευταία φορά να το ματώσει λίγο και πάντα στο λαιμό. Τρόμαξα γιατί δεν μπορούσα να την τραβήξω εύκολα από πάνω του. Ζηλεύει πολύ είναι αγαπησιαρα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως ενώ αγαπιούνται σαν σκυλιά το πιτ μου όταν τσαντιστει, χάνει τον έλεγχο και τι κάνουμε τώρα; Εν τω μεταξύ δεν εμπιστεύεται κανέναν δικό μου όσες φορές κι επισκεφθεί το σπίτι σαν να μην τους γνωρίζει. Γιατί δεν προσαρμόζεται εύκολα; Ευχαριστώ , Εύη

 


Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, αντιμετωπίζετε μια περίπτωση κυριαρχικού σκύλου που μερικές φορές εκδηλώνουν επιθετικές συμπεριφορές ως γνωστόν τέτοιες συμπεριφορές απαιτούν συγκεκριμένο χειρισμό γιατί πράγματι δεν προσαρμόζονται το ίδιο εύκολα. Όσον αφορά τη σχέση μεταξύ τους εφόσον κατά τα άλλα τα πάνε καλά σημαίνει πως κάποιο ερέθισμα ώθησε το σκύλο να τσακωθεί μαζί με το γεγονός φυσικά ότι εμφανίζει σημάδια επιθετικότητας.  Εάν τυχαίνει να τσακώνονται για παράδειγμα για κάποιο παιχνίδι, φροντίστε να προμηθευτείτε και άλλα παιχνίδια για να διασπαστεί το ενδιαφέρον τους προς το συγκεκριμένο κτλ. Από εκεί και πέρα, την επόμενη φορά που θα υπάρξει καυγάς απομακρύνετε τον ένα σκύλο από τον άλλον ήρεμα χωρίς πανικό, διότι ο πανικός θα προκαλέσει περισσότερη ένταση στο σκύλο. Η εκπαίδευση του σκύλου σας στη βασική εκπαίδευση θα βοηθήσει και αυτή με τη σειρά της στην εξημέρωσή του.  Επίσης οι σκύλοι είναι από τη φύση τους πλάσματα που ζουν σε αγέλες, γι΄αυτό και χρειάζονται έναν αρχηγό κι όταν δεν υπάρχει γίνονται εκείνοι ο αρχηγός. Γι΄αυτό το λόγο πρέπει να πάρετε τα ηνία και να σας βλέπουν οι σκύλοι εσάς ως αρχηγό και τον πρώτο στην ιεραρχία. Σε κάθε περίπτωση η επιθετικότητα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όταν είναι ακόμα νωρίς και όχι να αφήνουμε τις συμπεριφορές αυτές να παγιώνιονται. Γι΄αυτό το λόγο κάθε φορά που ο σκύλος θα αγριεύει να τον επιπλήττετε, λέγοντας με έντονη φωνή "ΜΗ" και στη συνέχεια απομακρύνοντας τον από το χώρο. Με επιμονή και υπομονή το πρόβλημα θα λυθεί. Φροντίστε να φέρνετε συχνά τα σκυλιά στον ίδιο χώρο και να παίζετε και με τα δύοσκυλιά ώστε να συνηθίσουν το ένα το άλλο και να έρθουν κοντά.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 Αύγουστος 2018 12:17
 
Απάντηση κας Έφης PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer Specialist   
Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2018 12:12

Ερώτηση:

Καλησπέρα, έχω ένα σκυλάκι , διασταύρωση pomeranian με spitz, είναι 10 ετών περίπου. Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ πως αφοδεύει μπροστά από το σπιτάκι του, το οποίο βρίσκεται στον κήπο μου. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? Πρόσφατα είχε βγει όπως συνήθως εκτός αυλής για βόλτα και τσακώθηκε με ένα αδέσποτο σκυλί του ιδίου μεγέθους, υπάρχει περίπτωση να του δημιουργεί αυτό το συμβάν άγχος?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

 


Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, καλησπέρα σας. Οποιαδήποτε αλλαγή στη συμπεριφορά του σκύλου μας είναι αποτέλεσμα αλλαγής στη ρουτίνα του. Είναι πολύ πιθανόν ο τσακωμός του με τον άλλο σκύλο να του προκάλεσε άγχος και να τον έφερε σε άβολη κατάσταση και γι΄αυτό τώρα εκδηλώνεται κατά αυτόν τον τρόπο. Παρ΄όλα αυτά το ερέθισμα θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη αλλαγή στην καθημερινότητά του. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ανακαλύψετε αυτήν την τυχόν αλλαγή και γενικά να τηρείτε συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και εξόδων για βόλτα στο σκύλο σας. Θα πρέπει να βγαίνει για βόλτα 2-3 φορές την ημέρα για τουλάχιστον 20 λεπτά και η τελευταία του βόλτα να είναι 1ώρα μετά το τελευταίο του γεύμα κατά προτίμηση 9-10 το βράδυ. Αν εξακολουθήσει η κατάσταση επιπλήξτε τον μόνο σε περίπτωση που τον πιάσετε επ΄αυτοφώρω να κάνει την ανάγκη του εκεί. Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 Αύγουστος 2018 13:52
 
Απάντηση κας Κωνσταντίνας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2018 14:34

Ερώτηση:

Καλησπέρα σας

Θα ήθελα την συμβουλή σας για ένα θέμα που με αγχώνει σχετικά με το σκυλάκι μου. Έχω μια πανέμορφη ημίαιμη σκυλίτσα είναι 2,5 χρονών, τρομερά παιχνιδιάρα και με μεγάλη αδυναμία σε μένα και εγώ σε αυτή. Τον Δεκέμβριο όμως θα χρειαστεί να φύγω για ένα εξάμηνο στο εξωτερικό για δουλειά και δεν θα μπορέσω να την πάρω μαζί μου καθώς θα την αφήσω στους γονείς μου που έτσι και αλλιώς όλοι μαζί την μεγαλώσαμε. Θα ήθελα να μου πείτε ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στην ψυχολογία του σκύλου καθώς και στην συμπεριφορά της !

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

 


Απάντηση:

Αγαπητή κυρία, χαίρετε!

Από αυτά που λέτε καταλαβαίνω τον προβληματισμό σας και υπάρχει βασιμότητα σε αυτόν.  Πράγματι ένας σκύλος που έχει δεθεί με τον ιδιοκτήτη του σε μεγάλο βαθμό και θα αναγκαστεί σε κάποιο σημείο να τον αποχωριστεί θα βιώσει ένα σοκ, το λεγόμενο άγχος/στρες του αποχωρισμού. Ο σκύλος ενδεχομένωςνα αποπροσανατολιστεί, να παρατηρηθούν αλλαγές ή ακόμα και κατάθλιψη. Ενδεικτικά περιστατικά μπορεί να είναι το γαύγισμα, κλάμα, ζημιές στο σπίτι για να τραβηξει την προσοχή κτλ.  Ακριβώς για αυτό το λόγο θα πρέπει να επιστήσετε την προσοχή στους γονείς σας το διάστημα που θα λείπετε να κρατούν το σκύλο απασχολημένο και όχι άθελά τους να τον παραμελούν ώστε να βιώσει την εμπειρία αυτή με το λιγότερο δυνατόν επώδυνο τρόπο. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να βγαίνει ο σκύλος 2-3 φορές την ημέρα βόλτα για τουλάχιστον 20 λεπτά και στη συνέχεια θα πρέπει να τηρηθεί πρόγραμμα στη διατροφή του ώστε να μην αλλάξουν βασικές συνήθειές του. Επιπλέον, θα είναι πολύ ωφέλιμο να ασχολούνται κάποιες ώρες την ημέρα παίζοντας μαζί του ώστε να μη νιώθει ο σκύλος μόνος και παραγκωνισμένος.  Έξι μήνες είναι μεγάλο διάστημα και μπορεί σε αυτό να παγιωθούν τυχόν λάθος συμπεριφορές, οι οποίες μετά θα είναι απαιτούν χρόνο για να εξαλειφθούν. Όπως καταλαβαίνετε η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση για να είναι ο σκύλος σας ευτυχισμένος και να μην βιώσει στρες την περίοδο που θα λείπετε.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2018 11:59
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL