.

.

.

.

.

.

.

Γιόρκ Σοκολατί PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 18 Απρίλιος 2010 17:40

Γιόρκ σοκολατί

 

 

 Μύτη: μακριά με ένα ελαφρύ βαθούλωμα στο ύψος των ματιών.Τρίχωμα: λείο, γυαλιστερό και κολλημένο στο σώμα. Με απαλή υφή και μεταξένια αφή.
 Μάτια: μέτριου μεγέθους, αμυγδαλωτά , χρώμα πράσινο-χρυσαφί ή φουντουκίΑυτιά:  φαρδιά στη βάση και λίγο προς τα εμπρός, σε απόσταση μεταξύ τους και μυτερά.
Πόδια: μέτριου μήκους, δυνατά και μυώδη, με στρογγυλά πέλματα.  
 
 

Η φυλή αυτή είναι φυσική και πολύ πρόσφατα έγινε δημοφιλής χάρη στην Αμερικανίδα εκτροφέα Τζάνετ Κιεφάρι. Οφείλει το όνομα της και το χρώμα του τριχώματός της στον τόπο καταγωγής της, τη Νέα Υόρκη. Γάτα μεγάλου μεγέθους με ημίμακρο τρίχωμα, γυαλιστερό, μεταξένιο, σε χρώμα ζεστό σοκολάτι.

Το τρίχωμα της μπορεί να είναι μεσαίο ή μακρύ. Όπως και να’χει είναι σε όλα τα μήκη γυαλιστερό και κολλημένο στο σώμα. Με απαλή και μεταξένια υφή, λεπτό χωρίς να κάνει κόμπους. Χρειάζεται 1-2 φορές τη βδόμαδα περιποίηση με μία χτένα. Χωρίς εριώδες υποτρίχωμα που κάνει εύκολη τη φροντίδα της.

Ζωηρή γάτα, συνεχώς σε εγρήγορση, με υψηλή νοημοσύνη, πάθος και παθολογική προσκόλληση στο αφεντικό της. Επίσης, είναι πολύ ήρεμη, κοινωνική, λατρεύει να ζει μαζί με οικογένεια που να τη φροντίζουν, να τη χαϊδεύουν και να την αγαπούν. Ομορφή γάτα με ήπιο χαρακτήρα.

Δεν επιτρέπεται το ζευγάρωμα με άλλες φυλές. Χαρακτηριστικό χρώμα της φυλής, το σοκολατί, προέρχεται από τη μακρινή συγγένεια με γάτες που φέρουν το γονίδιο της κοινής σιαμέζας και στους δύο προγόνους της φυλής. Συνήθως έχουμε το σοκολατι με τη λεβάντα σε μονόχρωμη ή σε δίχρωμη εκδοχή. Έχουμε λευκό στο λαιμό, στήθος, κοιλιά, πόδια και ρύγχος με μιά λεπτή λωρίδα στη μύτη.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 18 Απρίλιος 2010 18:00
 

Pet Awards 2023

Διαφήμιση