.

.

.

.

.

.

.

Αβησσυνίας PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010 11:23

Αβησσυνίας 

 

 Πιγούνι: δυνατόΤρίχωμα: με λεπτή υφή, γυαλιστερό και με ελαστική αντοχή.
 Μάτια: αμυγδαλωτά, στρογγυλεμένα, μεγάλα, λαμπερά και εκφραστικά.Αυτιά:  μεγάλα και προς τα εμπρός.
Πόδια: ψηλόλιγνα, με πέλματα μικρά και οβάλ.Ουρά: μακριά και τορνευτή.

 

Λόγω της ικανότητας της γάτας αυτής να προστατεύει τους καρπούς και τις σοδειές, την λάτρευαν στην Αίγυπτο. Αποικονίζεται σε ζωγραφιές, σε γλυπτά και σχέδια της Αρχαίας Αιγύπτου. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες προέρχεται από τη λεκάνη του Ινδικού Ωκεανού. Αναγνωρίστηκε η φυλή το 1882 στη Μ.Βρετανία και ονομάστηκε «Αβησσυνίας». Ενώ αρχικά ενθουσίασε, στην πορεία κινδύνεψε να εξαφανιστεί. Η επιλογή της και η ανάπτυξη της φυλής ξανάρχισαν το 1945.

Το τρίχωμα της έχει ομοιόμορφη κατανομή του τίκινγκ. Αυτός ο χρωματισμός οφείλεται στο γεγονός πως η κάθε τρίχα δεν είναι μονόχρωμη αλλά παρουσιάζει εναλλαγή λωρίδων διαφορετικών χρωμάτων, όπως και στη γάτα Σομαλίας.

Όσο για την φροντίδα της, η γάτα αυτή δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ίσα – ίσα που είναι πολύ εύκολη. Χρειάζεται απλά ένα χτένισμα την εβδομάδα και μετά ένα γυάλισμα με ειδικό υγρό πανί για να αφαιρεθούν οι νεκρές τρίχες.

Αυτή η γάτα θα σας ενθουσιάσει. Έχει τόση ζωηράδα, κέφη, ζωντάνια, ευκινησία και περιέργεια, που θα σας συναρπάσει. Με εξαιρετική ισορροπία, υπάουη, δεν θυμώνει αν και είναι απαιτητική. Θέλει πάντα να είναι το επίκεντρο της προσοχής και θέλει να της κάνουν προσοχή. Της αρέσουν τα χάδια και οι φροντίδες, δεν θέλει να μένει μόνη της και να νιώθει πως την παραμελείτε. Ταιριάζει για εσάς που έχετε διάθεση για παιχνίδια και ζείτε μια δυναμική ζωή.

Επιτρέπονται τα ζευγαρώματα με τη γάτα Σομαλίας. Το πιο γνωστό χρώμα είναι το κοκκινωπό με λωρίδες μαύρου και σκούρου καφέ χρώματος. Υπάρχουν όμως και το μπλέ, το κανελί καστανοκίτρινο, το κόκκινο, το κλερ, το ασημί και το τσιντσιλά σε όλες τις αποχρώσεις.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010 11:37
 

Pet Awards 2023

Διαφήμιση